El lliurament dels premis CDO al millor oli d’oliva verge extra fruitat verd dolç

con No hay comentarios

rius d'or guanyador al millor oli verd dolç 2016Dijous dia 15 de desembre, a les set del vespre, al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, vàrem assistit al lliurament dels Premis CDO 2016, que premien els millors olis de la collita 2016, on vam ser guardonats amb el Premi CDO 2016 al Millor Oli d’Oliva Verge Fruitat Verd Dolç.

El CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Els guardons es convoquen des de fa nou anys amb la finalitat de premiar l’esforç realitzat pels productors d’oli d’oliva verge extra de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revalorar els olis d’oliva de major qualitat organolèptica. Aquest premis estan configurats amb el mateix criteri de classificació que fa el Consejo Oleícola Internacional i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Esta presidit per Josep Poblet i Tous i per Carles Pellicer Punyed.

Són dates en què l’oli s’acaba d’elaborar i està en el seu millor moment organolèptic per ser avaluat pel jurat, sobretot pel que fa als components fruitats i els aromes secundaris, que van suavitzant-se amb el pas del temps. Aquest canvi de dates també evita retenir més temps del necessari l’oli precintat, que ara quedarà alliberat abans de final d’any.

Objectiu: revaloritzar els olis de major qualitat
Els premis consisteixen en la compra, per part del CDO, d’ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals.

 

Deja un comentario