oleoturisme terra alta

 

A Catalunya cada dia més persones s’animen a practicar oleoturisme, una manera de submergir-se en la cultura catalana a través d’un element primordial de la dieta mediterrània com és l’oli d’oliva verge extra.

A RIUS D’OR ús oferim diferents rutes i formes d’entendre l’oli amb les diferens activitats de oleoturisme.

Cada cop desperta l’interes turístic de més gent. Amb això, s’està creant un nou model turístic basat en la gastronomia, el paisatge i la cultura tradicional. No en va, estem al país amb més hectàrees cultivades d’olivera del món.

Encaixem dins d’un turisme aliè a les masses i respectuós amb el medi ambient, explotem la cultura local de La Fatarella i expliquem les tècniques tradicionals de l’agricultura amb l’opció d’acompanyar-nos amb el procés d’esporgar, collir o moldre l’oliva per extreuren el preuat or liquid del primer raig.

Actualment elaboren i envasen oli, extret única i exclusivament de les nostres finques. El dia a dia i la producció limitada ens permet fer un seguiment exhaustiu de tot el procés. “Estem al damunt de les oliveres i les cuidem com un més de la nostra família”. El mètode que segueixen es basa en què un cop l’oliva està al seu moment òptim de maduració, és collida i transportada amb cura fins al molí. Allà es neteja i s’aplica una extracció amb fred que ajuda a conservar totes les característiques de les olives sanes, sempre abans de les 24 h. Per últim, emmagatzemen el preuat suc d’oliva a la bodega d’Olis RIUS D’OR, on descansarà aïllat fins a ser embassat a demanda del client.

Tenim dues varietats ben diferenciades que podeu provar: l’oli verge extra arbequí (es caracteritza pel sabor afruitat, amb “cos”, connotacions d’herba i/o fulla i aromes que recorden diversos fruits, principalment el tomàquet i l’ametlla verda, d’entrada dolça en boca, fent-se presents l’amarg i el picant de forma notòria i equilibrada) i l’oli verge extra empeltre amb DOP Terra Alta (de sabor dolç, sense amargor ni picor i amb un romanent de nou verda, ideal per aquells plats on es vulgui potenciar el seu sabor).

No es tracta únicament de donar a conèixer el treball artesanal de la collita de l’oliva i l’elaboració de l’oli verge extra, també fem excursions pèl terme de La Fatarella, tallers sobre l’oli, tasts, degustacions, tallers relacionats amb l’oli per a grups o families. Un turisme a la carta que permet adaptar-se a cada client. Per més informació no dubteu en possar-vos en contacte amb nosaltres

Actualment ens centrem en la recuperació i el cultiu d’oliveres centenàries i posant en valor les varietats autòctones de la Terra Alta com l’Empeltre o Arbequina.

Animar-vos a la nova forma de tastar la Terra Alta i conèixer de primera mà el procès d’elaboració d’un oli d’oliva, practica l’oleoturisme.