Situats al nord-oest de la Terra Alta i pròxims a la vall de l’Ebre, on històricament s’ha elaborat un oli d’oliva d’excel·lent qualitat, La Fatarella petit poble d’un miler d’habitants, representats per una acusada orografia, situada a 487 metres d’altitud i marcada pel relleu solcat per nombrosos barrancs i valls que ens fan gaudir dunes magnífiques panoràmiques de les planes que ens envolten com les Serres de Cavalls i Pàndols, els Ports o fins i tot en dies clars els Pirineus.

Destaca per els seus carrers irregulars i sinuosos del nucli antic que remunta a tot visitant a l’època medieval, mentre travessa els porxos i construccions amb pedra seca del terreny. Us convidem a donar un tomb per el terme i les nostres finques amb diferents paquets d’oleotursme, on podem observar nombrosos marges, cabanes, perxes, basses i pous d’aquest material tan característic del poble com es la pedra.

Rius D’Or neix de la unió entre dos famílies Fatarellenques vinculades històricament amb arrels i tradicions agrícoles, les quals s’han anat especialitzant amb l’oliva, fins l’actualitat. La qual cosa  ens permet aplicar aquest coneixements alhora d’elaborar un oli de qualitat i de gran intensitat aromàtica que ens representa i alhora ens dona el nom.

La raó de la nostra unió  va sorgir per l’interès de fusionar  els nostres  coneixements sobre l’oli que ambdós famílies teníem, juntament amb les finques i maquinaria ens va animar a entrar en aquest bonic món tant exigent.

 

La matèria prima es l’oliva arbequina i empeltre, dos varietats ven diferenciades que ens permet extreure dos tipologies d’oli, posant-los a disposició dels paladars més exigents.

Per altra banda tenim la versió més gourmet extreta oliveres cultivades hi conreades ecològicament amb la certificació corresponent del CCPAE i la Denominació d’Origen Protegida Terra Alta.

La petita producció limitada facilita la implantació d’una cura meticulosa en tot el procés i ens per

met diferenciar-nos per aconseguir aquest nivell de qualitat que ens avala i poder distribuir-lo orgullosament als nostres clients.